Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след преследване в София, е носел и лично,

...
Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след преследване в София, е носел и лично,
Коментари Харесай

Полицаят, убил крадец в София, стрелял с личен пистолет заради скъсан кобур на служебния

Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след гонене в София, е носел и персонално, и служебно оръжие, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев пред БНР.

Той добави, че заради разкъсан кобур се е наложило служителят на реда да употребява персонално оръжие, само че към момента този въпрос се прецизира.

" В случая сме открили, че е употребил както служебното си оръжие, по този начин и персонално оръжие. По стичане на събитията при преследването се е скъсал кобурът, където е било сложено оръжието и заради тази причина се е наложило да употребява персоналното оръжие. В тази връзка шефът на Столичната дирекция е разпоредил допълнителна проверка да се изследват точно тези административни обстоятелства кое е наложило в тази ситуация да се носи персоналното оръжие ", съобщи Коцев.

Във връзка с убийството на Алексей Петров той уточни, че Министерство на вътрешните работи работи по две са посоки.  " По направлението, обвързвано с персоналния живот на Алексей Петров, както и във връзка с бизнес контактите и взаимоотношенията с бизнес средите, т.е. свързани с комерсиалната му активност, която той е осъществявал. В тях са акумулирани и другите подверсии ", изясни Живко Коцев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР